2024-10-03
如果你喺觀塘區想搵一間環境有氣氛,食物有質素嘅餐廳,「Bischofia by mood✨」絕對係一個值得推介嘅地方!呢間餐廳裝修典雅,帶有一點輕奢華嘅感覺,令人一入到去就覺得好舒服。而且食物以健康嘅fusion菜為主,款式創新又健康,飲品方面選擇非常多,唔單止有新鮮果汁🍹,仲有特式飲品!首先「牛柳粒配薯蓉」🥩🥔用咗新鮮嘅medium牛柳粒,肉質嫩滑,搭配上香滑嘅薯蓉,味道濃郁,食落去真係好滿足。特別既菜式「牛骨髓漢堡配薯條」🍔🍟,一大條牛骨髓插入漢堡,肉汁豐富,搭配上香脆嘅薯條,真係好味得無話可說,漢堡嘅口感層次分明,絕對好味。飲品方面有「Matcha soy latte」🍵🥛,呢杯抹茶豆漿拿鐵用咗高質嘅抹茶粉,味道香濃,搭配上滑順嘅豆漿,飲落去既清新又有健康感,非常適合想飲得輕盈啲嘅朋友!最後,「雜苺+skim milk」🍓🥛,飲品用咗新鮮嘅雜苺,搭配上低脂牛奶,味道香甜又唔膩,飲完之後令人心情大好。總之,「Bischofia by mood✨」真係一間環境優雅又好味嘅餐廳,無論係食物質素、飲品選擇定服務都非常出色。