2016-10-16 1640 views
放學同幾個好耐冇見嘅朋友落左蘭桂坊飲野,蘭桂坊新開嘅「Mine」名乎其名,裝修成一個礦洞模樣,我地沿住吧枱行到近stage嘅位置。Drink list選擇非常多,我最後叫左一杯cocktail同mocktail 。呢杯係Martini cocktail,彩虹糖vodka幾特別,杯邊仲沾滿果仁碎,不過酒精濃度頗高,飲唔慣我會建議叫其他飲品。唔飲酒可以叫Mocktail,Belly Wash主要成份是紅莓汁、石榴汁、芒果醬,有齊我鍾意嘅元素入口酸酸甜甜,味道清新,berries同石榴仲有好高嘅抗氧化作用。飲飲下發現酒吧已經座無虛席!估唔到平日都咁多人。炸魷魚圈粉漿薄身,炸到外層香脆,仲撒左少少香蒜係面好惹味!魷魚爽口彈牙,送酒好夾!雞翼有少少似Buffalo wings,同樣香濃惹味,不過辣度較低,如果外層脆身會更合我口味。Pizza有三款,分別是白醬、素菜同芝士漢堡。薄脆pizza呈長方形,切成八份方便進食。之前去杜拜食過芝士漢堡pizza,估唔到香港都有牛肉碎+洋蔥+芝士+番茄醬,味道濃郁,微辣,同cheese burger似到十足!見到滿滿芝士以為會好膩滯,但材料以菇菌為主,反而感覺
Royal Blush
Belly Wash

飲飲下發現酒吧已經座無虛席!估唔到平日都咁多人。
Crispy Calamari
炸魷魚圈粉漿薄身,炸到外層香脆,仲撒左少少香蒜係面好惹味!
魷魚爽口彈牙,送酒好夾!
Louisiana Hot WIngs
Cheeseburger Pizza
Vegetarian Pizza
見到滿滿芝士以為會好膩滯,但材料以菇菌為主,反而感覺light少少。
Cheese Steak Sandwich
芝士牛扒三文治絕對是眾人全晚最愛!
三文治切成均等三份,份量唔細,最啱同朋友開心share。
焗至表面香脆嘅麵包咬落鬆軟,夾住軟腍牛肉同半溶芝士,仲有牽絲效果,整體味道香濃。三文治配埋幼身薯條,香脆不膩。
Fish & Chips
Fish & Chips 有三大件,炸漿厚薄均勻,帶啤酒香~外層鬆脆,魚肉細嫩,不錯啊!
食下小食、傾下偈已經八點幾,酒吧開始有DJ打碟,強勁節拍頓時將全場氣氛昇華,真係愈夜愈美麗......
Type of Meal
Dinner