2020-09-29
早幾日見朋友影 d相好靚好得意,她話做到9月尾就完,於是今天約了朋友一起去朝聖。 店裡裝飾了好多 LuLu豬擺設,大大小小都有,有些擺設還可以買回家收藏,不過可惜大部份已售罄,而且價錢都相當貴。 食物方便只有甜品 :蛋糕,奶凍,馬卡龍 (蛋糕和奶凍下午1點才出售); 飲品就咖啡,Latte, 茶之類。 我和朋友12點45分到達,那就先拍照,到了1點就買甜品和飲品享用。 我們點了1件柚子慕絲蛋糕,奶凍和2杯 Latte.柚子慕絲蛋糕($98):LuLu豬仔賣相相當吸引,但味道一般,裡面 d柚子醬餡好酸,價錢幾貴。奶凍 ($58):LuLu 豬個樣好得意,搖隻碟個肚仔動 L動 L 震震下好吸晴好攪笑,真係唔捨得食落肚;味道幾好,有奶味和好滑,不太甜。Latte ($42): 面頭"嬸"左隻 LuLu 豬係度,賣相搭夠,味道正常。 (總括:適合少女們去打卡,可以唔買野食都得,因無人理,自己揾位坐,完😆)