2021-07-26 76 views
今日去將軍澳探朋友, 夜晚去咗東港城兜下想搵間餐廳食dinner。經過見到Ocio呢間餐廳門外都幾多人等位, Menu上展示了好幾款set dinner, 都有興趣試試, 等咗陣就順利安排入座喇。我地點咗兩個Dinner set + 一個窩夫甜品。dinner set包餐湯、main course、$33內嘅飲品, 額外加錢可升級其他野飲同追加食物。是日餐湯: 忌廉南瓜湯只有半碗份量, 質感好稀, 味道偏淡飲完餐湯正想大減對呢度嘅食物味道質素, 點知.... 主菜令我重回信心~【芝士焗肉醬千層麵】HK$138面層焗至微脆焦香, 麵與麵之間都足料地加了芝士肉醬, 麵質彈牙, 每啖都食到鹹甜嘅芝士肉醬, 很有層次, 芝士味仲好重, 又有肉香, 大愛! 【冬陰功大蝦燴意大利飯】HK$138未食已經聞到陣陣冬陰功香, 大蝦爽口有鮮味, 意大利飯軟硬剛好, 唔係生米粒果種, 每啖都好creamy, 酸尾尾帶少少微辣, 當中加了少許菇類, 惹味又開胃! +$19 轉特飲 (蜜桃沙冰)不是以果肉打成嘅沙冰, 只係沙冰中加入蜜桃汁, 所以飲落到最後味道轉淡 【焦糖香蕉朱古力窩夫】HK$68窩夫表面沒有

我地點咗兩個Dinner set + 一個窩夫甜品

是日餐湯: 忌廉南瓜湯
只有半碗份量, 質感好稀, 味道偏淡

【芝士焗肉醬千層麵】HK$138

芝士焗肉醬千層麵

【冬陰功大蝦燴意大利飯】HK$138

冬陰功大蝦燴意大利飯

+$19 轉特飲 (蜜桃沙冰)

蜜桃沙冰

【焦糖香蕉朱古力窩夫】HK$68
窩夫表面沒有預期烘至香脆, 連微脆都冇, 質感軟熟, 有淡淡朱古力味, 開邊香蕉面有焦糖薄脆, 窩夫配上朱古力雪糕, 令朱古力味更加突出。

焦糖香蕉朱古力窩夫
2021-07-22
$250 (Dinner)
芝士焗肉醬千層麵
冬陰功大蝦燴意大利飯