2024-05-23 2198 views
意料之外,喺而家荃灣愉景新城嘅商場底層,有好多嬰兒或小童玩具舖,例如玩具反斗城或者其他玩具舖,甚至乎連外邊的都是兒童遊樂設施,中間下邊又有好多攤位放置兒童玩耍,但想不到到這間小型的餐廳,竟然還有30多元的下午茶。店員端來之後,就發現和價格成正比,因為30幾蚊還包嘢飲,因此其實那些多士都只有一件切開,然之後塗滿牛油以及其他花生醬等等,因此份量不算太多。另外的菠蘿包,雖然牛油份量亦都偏多,牛油多得你覺得唔使食晒都得嘅份量。菠蘿包的外皮尚算香脆,中間的質地就好普通痛,不算特別實心,但又未至於空蕩蕩那種質感,脆皮的包總不難吃,也有大大件牛油。這兒的熱奶茶,比較像錫蘭茶那種味道,當然沒有傳統港式茶餐廳咁樣,不過佢有種錫蘭茶嘅方向,都算是不錯的。坐落於玩具反斗城旁邊,員工服務還算殷勤,寧靜,收費又不昂貴,絕對是小朋友玩耍得肚餓吃少少東西的好地方。
這兒的
熱奶茶,比較像錫蘭茶那種味道,當然沒有傳統港式茶餐廳咁樣,
不過佢有種錫蘭茶嘅方向,都算是不錯的。
Type of Meal
Tea