2019-05-19
同朋友響Moko睇完戲行下發現火車站樓層開左間台式茶品加麵包店,興致勃勃就買兩啲試下! 極濃日式抹茶香緹 $36 我點左微甜嘅抹茶飲品,香緹即係cream嘅意思,我怕肥所以主動話唔要,抹茶係香加埋夠曬濃,由於佢係用日本明治鮮奶去沖,所以奶嘅味道同新鮮度都有保證,而且奶香味都出衆,可惜嘅係無得加珍珠,有就更happy!極濃法式可可藍芝士奶蓋 $40 朋友點嘅,佢都幾滿意吓,第一嘅出面係無乜見過藍芝士奶蓋,藍芝士往往有種神秘嘅感覺,而且厚而豐盈,加上朱古力有啲苦,但有鮮奶中和,飲一杯飲品都覺滿足了!我們見買包同時買飲品會有8折,所以都買埋面包。招牌三文治 $22 有啲似台灣之前嘅林瑞珍三文治,麵包夠軟,每層有唔同嘅餡,芝士,火腿同埋甜忌廉!蒜香煙肉軟包$28 真係無講錯,麵包的確很軟熟!微微有彈性,加上蒜蓉小粒充滿了麵包面,煙肉平放於包上同埋不太油膩。章魚大哥 $28個形可愛,有眼仔,又有so so,個包都幾乾身, 有小朋友至愛嘅腸仔,俾佢地做早餐開心死! 香軟肉鬆包 $28 平時響大x買的肉鬆包好多油,同埋沙律醬,一路食一路驚肥,依個就唔會,同埋個包真係好夠軟,滿滿的肉鬆,令我食慾大
極濃日式抹茶香緹 $36
極濃法式可可藍芝士奶蓋 $40
我們見買包同時買飲品會有8折,所以都買埋面包。
招牌三文治 $22
蒜香煙肉軟包$28
章魚大哥 $28
香軟肉鬆包 $28
平時響大x買的肉鬆包好多油,同埋沙律醬,一路食一路驚肥,依個就唔會,同埋個包真係好夠軟,滿滿的肉鬆,令我食慾大增😍
這店地點方便,又可以一次過買台式飲品同麵包,下次嚟開依個商場都會買返個台式包食先!