2016-01-13
:Ginger Latte (Hot) $52 8.5/10唔想飲普通咖啡咁悶?有speciality coffee!waiter介紹左呢個Ginger Latte💁🏻 岩晒宜家天氣凍既時候飲番杯🤘咖啡有淡淡既薑味 好香 但唔算好濃 絕對balance到同咖啡既香味☕️ 真係幾特別架😍而且拉花好靚 呢間位於旺角廣華街既cafe既咖啡絕對試得過呀 如果你係咖啡迷更加要試啦:芝士加薯條 邪惡配搭流心的溫泉蛋♨️:煙肉忌廉扁意粉 Linguini alla Carbonara $88 #carbonara 細個係意大利餐廳食過之後就愛上左🇮🇹 簡單既煙肉忌廉蛋汁再加意粉就已經好好味😋 材料好普通 但整得好食完全唔容易😌香港地好多cafe西餐廳都會有呢味 煮法更加層出不窮,本身就有唔同煮法 正宗既係要有好rich既蛋汁裹住每一條既意粉 汁唔多但要夠濃夠香😍@coffeejobs 既carbonara 廚師自己直言都話改良過 唔算係最正統做法🙈 一黎廚師加左菇類去調味 正常係冇菇既🍄 但菇既香味有少少幫助掩蓋左忌廉既膩度~另外上碟前廚師冇自己用左蛋汁整先 反而原來係要靠個溫泉蛋 要食客自己食之前首先
唔想飲普通咖啡咁悶?有speciality coffee!
另外上碟前廚師冇自己用左蛋汁整先 反而原來係要靠個溫泉蛋 要食客自己食之前首先將溫泉蛋既蛋汁同扁意粉撈好😯😯
不過如果waiter有提醒食客會更加好 因為carbonara要有蛋汁先好食😆 但用溫泉蛋絕對夠得意有新意👍 所以整體意粉算好唔錯~
用扁意粉更加係貼心之選 廚師都話係突登配架 因為食落口感硬身少少 而且更加可以掛到d汁😎 友人略嫌過份膩 但我就覺得還可以 不過汁可以少d