等咗好耐,喜茶終於殺入香港啦!以前去內地旅遊成日都要飲,依家喺香港都可以隨時飲到,真係超方便。最正嘅係可以手機掃碼落單,唔使再好似以前排長龍,大大節省時間,呢點真要俾個like🤪👍🏻👍🏻我今次試咗兩杯招牌。先講多肉桃李,入口冰爽,新鮮嘅桃李果肉粒粒分明,咬落去卜卜脆,混合住清新嘅茶底,果香同茶香交融,酸酸甜甜😺😺再講烤黑糖波波牛乳,黑糖熬得恰到好處,焦香濃郁,波波 Q 彈有嚼頭,一吸就停唔到口。底下嘅牛乳醇厚,同黑糖珍珠好match ,甜度剛剛好🧋🧋🧋喜茶香港店冇令人失望,無論係出品質素定落單方式都好貼心🫶🏻 價錢雖然對比內地唔算平,但論味道同用料,絕對對得住價錢,绝对會成為我哋日後下午茶嘅首選之一😻😻