2023-04-27 1147 views
本身我係好喜歡食牛角包,但前題係要夠脆及有牛油香,兩大要求,缺一不可。早前畀蜜蜂仔嘅樓下有牛角包嘅banner 吸引,今日趁落雨上嚟試下,而我對鹹牛肉亦情有獨鍾,於是叫個鹹牛蛋配牛角包早晨,配咖啡,$37。但大家有眼睇,望到個款已經毫無食慾可言,個包塌曬落去,好似隔夜麵包咁,個蛋啞色,個蛋下面嘅鹹牛肉就一絲絲,有啲洋蔥,但好油。個包無餐紙包住,要食嘅話,一係用刀叉好斯文咁慢慢切開嚟食,若果想連包連蛋及牛肉一齊食嘅話,就一定食到成手油。杯咖啡係即磨,但弊在只供應白糖無啡糖,畀我嘅時候仲無奶或忌廉,要我之後發覺唔對路,問佢攞,先至畀一盒仔嘅咖啡伴侶嘅類似物體畀我。牛角包腍身,無牛油味,死罪一;鹹牛肉一堆油滲出嚟,死罪二;咖啡無啡糖,亦無淡奶或鮮奶(奶粉絕對絕對唔好飲),死罪三。結論:除非我失憶,否則呢隻菲律賓蜜蜂仔已經畀我black list咗。
牛角包腍身,無牛油味,死罪一;
鹹牛肉一堆油滲出嚟,死罪二;
咖啡無啡糖,亦無淡奶或鮮奶(奶粉絕對絕對唔好飲),死罪三。