2022-07-22
🔴OPPA韓國燒肉🔴地址: 旺角洗衣街117號建煌華廈地下韓風而家大行其道,點可以唔講一講韓國菜!!😂😂😂乳豬出名係食肉獸,豬牛羊雞通通都啱,所以今日就同大家黎個原汁原味既肉食派對,用韓國風格營做既,韓國燒肉!!!😎😎😎🟣和牛拼盆🟣包攬左和牛隻不同部位既拼盆,對於愛牛之簡直猶如置身於天堂,美國牛上肩押肉、牛小排、下肩押肉、日本A4背鋒肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同埋澳洲和牛舌,只係講都唔可以一口氣講哂呀!🤣🤣集多國牛肉既精隨,每個部位都想一食再食,你唔係唔嗌黎食下話😎😎😎🤣🤣🤣🟤頂級安格斯肉眼扒🟤美味!神奇!超卓!食完一啖簡直係人間天堂🤩🤩🤩咬落去肉汁湧出來,每一塊肉都帶有油脂,十分平均,一陣陣甜味同牛肉香散發係口腔內,加上店內配答既醬汁,簡直食完完全唔捨得被其他味道沖淡。🤡🤡乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔵和牛牛舌🔵乳豬想講我係非常之鍾意食牛舌,呢度既牛舌係同一般外面食到既有分別,出面一般都會較煙靭,有𡁻口,但呢度就就較軟熟,好滑,好有牛肉味。乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔵水飼黑毛豬🔵有牛點可以無豬呢~~呢隻亦唔普通豬,係黑毛豬,有不少既脂肪,燒既
地址: 旺角洗衣街117號建煌華廈地下
🟣和牛拼盆🟣
🟤頂級安格斯肉眼扒🟤
乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
🔵和牛牛舌🔵
乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
🔵水飼黑毛豬🔵
有牛點可以無豬呢~~呢隻亦唔普通豬,係黑毛豬,有不少既脂肪,燒既時候啲油分出哂黎,一啖咬落去,嗰種油香豬肉香味出哂黎,一流享受😎
乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
🟢蔘雞湯🟢
韓國出名當然係蔘雞湯啦~~辛苦左一個星期當然要補下,蔘雞湯濃度足夠,淡蔘味滲哂出黎,感覺無味精,湯渣仲有大量雞肉,可謂材料十足。
乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
⚫️石窩飯⚫️
最後,香港人點都要食下飯先得既。呢個石窩飯重點唔係餸同菜,係飯焦!! 石窩熱辣辣送上客人枱面,側邊位痴住大量飯焦混合韓式醬汁,簡直完美!!🤭🤭🤭
乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷