2020-02-18
平日鋸扒次數非常少,知道係朋友推介嘅黃店就嚟一試的確有良心,抵食好味﹗落咗一層後,有一排凳仔俾坐嘅人等位,唔算多,大概10張左右啦,聽講有時會大排長龍﹗落到去位置都幾闊落,先會見到自助bar,入到去見雖然有少少油煙,但唔會令人覺得唔舒服,因為枱同枱之間唔算密,有一定距離,唔會為坐多啲人而影響環境。另外值得一提係,因為我都好晏先食,見到店員會於準備關店時用熱水抹每張枱,感覺都關注衛生。先介紹自助吧,有:沙律:有分細同大,細嘅會用玻璃樽裝,感覺都幾環保,如果大嘅都可以用玻璃就好)湯(當日係大醬湯)白飯、意粉(當日啲意粉都會有輕輕調味,食落唔會覺得係就咁白烚,值得一讚)不同醬料,如燒汁、胡麻醬等雪糕:有雲呢拿、朱古力、芒果(味道都正正常常,唔算好大驚喜)兩個人嘅晚餐就叫咗美國大理石300G($108),同美國豬鞍扒200G($88)以呢個價錢,合理嘅質素,再加 $12 蚊就有咁多嘢揀嘅自助吧,個人認為好抵食﹗先講大理石,啱岩黎到雖叫五成,但仲有少少生,要等多一陣慢慢煮。切開唔難,燒嘅時候溫度夠,鎖到肉汁,食落唔錯而豬鞍扒呢,賣相相當吸引,色澤幾授,有幾舊蔬菜墊住以防太熟會太老,開頭熱食都唔錯
先介紹自助吧,有:
湯(當日係大醬湯)
不同醬料,如燒汁、胡麻醬等