2021-02-26 423 views
酸菜魚叫左小辣,對於一個食譚仔米線2小辣嘅人黎講係等於冇味。有酸菜連酸菜味都冇,唔知食緊咩。好似係油,裝飾用嘅辣椒同冇味嘅魚撈埋一齊煮,好難食。麻辣紅燒牛腩嘅味道同7仔買到紅燒牛肉杯麵嘅味道一樣,冇麻辣味,放係底嘅萵筍係冇味。燈籠椒爆鱔片嘅鱔片比子薑味完全蓋住,所以材料包括子薑,椒同魚都係酸味,除此之外,冇其他味。 我覺得好諷刺,最應該有酸味嘅酸菜魚冇酸味,最唔應該有酸味嘅鱔片反而比無窮無盡嘅酸味掩蓋。其實Ricky 師傅,你煮野食咁叻,出左名開舖頭開餐廳,作為一個最普通嘅食客去你開嘅餐廳食嘢,結果唔知食左啲乜嘢落肚,究竟係平時上你節目嘅藝人嘉賓食開垃圾劇飯食到冇曬味蕾,定好戲到難食都要扮好食?