前幾日上網睇到呢間新開嘅冰室, 見佢話有國際奶茶冠王師傅坐鎮, 心諗出品一定有一定水準,所以今日專登過去試下,點知希望越大失望就越大。自己點咗個常餐,首先碗沙爹牛肉麵,牛肉就好新鮮但係啲麵就淋得滯搞到碗麵吾好食,跟住塊多士本身D貨已經差,仲好似連烘都冇烘過,食左一啖已經放低吾想食,嗰刻已經知中曬伏了,再跟住個炒蛋唔熱只係少少微暖,食落個質感仲硬硬地超失敗,系得杯奶茶有水準,心諗居然連一個最簡單嘅常餐都做得甘冇心機,仲可以點祈求佢其他嘢做得好呢?基本上出面求其一間茶餐廳啲出品都好過佢,$48連一個常餐冇所謂,但係唔係應該要畀返相應嘅嘢客人食呢? 定係個老闆真係以為覺得食間鋪名氣已經夠,,,,,

2019-02-16