2020-04-12
【 貼心餐廳 】每次去MOKO新世紀廣場都會被設置在商場中庭露天位置,開放式設計的URBAN Cafe Commune吸引到,波浪形的座位設計好特別。今次約左朋友食晚餐,我地都選擇了URBAN Cafe Commune,晚餐有套餐也可以單點。因為疫情關係,餐廳都有防護措施,入門口前每個食客都要探熱,也提供搓手液即時幫客人清潔雙手。隨menu附上放口罩的信封一個,可以給客人放口罩,好貼心,也比較衛生。我地三個女仔,點了一碟黑松露意大利飯,一碟URBAN 3小時慢烤紐奧良肥雞,一碟燒芝牛肉堡。甜品點了一個招牌蛋糕和焦糖燉蛋,3杯餐飲。URBAN 3小時慢烤紐奧良肥雞,烤雞賣相同擺盤都好吸引,烤雞肉質雖然有少許鞋,但都幾Juicy。伴碟的薯條同沙律都唔錯,沙律菜幾新鮮,係配柚子汁。粗身薯條都幾好,份量都不小。黑松露意大利都有幾多黑松露,好香口,令人食慾大增。燒芝牛肉堡,Burger牛肉味好出,但比較乾身,整個包我覺得小左D醬汁,隨Burger都是送粗身薯條。甜品點了一個招牌蛋糕和焦糖燉蛋,我地幾鍾意個焦糖燉蛋,好滑!餐飲不過不失,朋友點的咖啡都幾好飲。
甜品點了一個招牌蛋糕和焦糖燉蛋,3杯餐飲。
黑松露意大利都有幾多黑松露,好香口,令人食慾大增。
餐飲不過不失,朋友點的咖啡都幾好飲。