2014-08-07
重點在題外話/補充資料, 必看!!自從上次團購中伏之後, 除左酒店buffet或者條款寫得好清楚o既, 其他一律免問。加上而家出左商品說明條例, 應該情況會好d。個fd話想食日本野, 咁o岩笑笑又有現金券6折, 仲一人送一杯野飲, 買左2張一入到去, 比左張2人L位, 好似包房咁自成一角, 唔錯唔錯, 出面D2人台都幾, 成間鋪環境係幾好一坐我叫左杯巨峰乳酸, 真係好似我同我個fd咁啦, 君子之交...........唔好以為因為d冰溶左所以咁淡, 杯野一黎已經係咁樣我個FD就醒啦, 等我叫完試飲一啖, 叫左杯可樂 杯可樂真係夠冰凍, 又夠汽, 暑氣盡消!其他野食, 冇影相, 仲叫左豆腐沙律 ($58) 為個左沙律汁而叫, 汁係一貫的好味, 好有芝麻香。份量好多, 有氐菜, 海藻, 豆腐。豆腐雪得夠凍, 夏天食真係O岩晒! 略嫌個豆腐唔夠豆味芥辣章魚 ($28) WASABI味重, 開胃前菜芝士薯仔年糕 ($58) 有4粒, 最好食係呢個, 煙煙UNUN, 襯熱食, 如果入面芝士再多D就仲正!蕃薯南瓜天婦羅 ($42) 有蕃薯 4片, 南瓜4片, 蕃薯南瓜好甜, 粉醬唔多, 香脆而不
一入到去, 比左張2人L位, 好似包房咁自成一角, 唔錯唔錯, 出面D2人台都幾, 成間鋪環境係幾好 一坐我叫左杯巨峰乳酸, 真係好似我同我個fd咁啦, 君子之交...........
唔好以為因為d冰溶左所以咁淡, 杯野一黎已經係咁樣
我個FD就醒啦, 等我叫完試飲一啖, 叫左杯可樂 杯可樂真係夠冰凍, 又夠汽, 暑氣盡消! 其他野食, 冇影相, 仲叫左
芥辣章魚 ($28) WASABI味重, 開胃前菜
蕃薯南瓜天婦羅 ($42) 有蕃薯 4片, 南瓜4片, 蕃薯南瓜好甜, 粉醬唔多, 香脆而不油。唯一美中不足係冇天婦羅汁, 要問先有
三文魚腩壽司 ($20) 帶子壽司 ($32) 鰻魚壽司 ($28) 火炙三文魚壽司 ($20) 甜蝦壽司 ($24)
- 壽司飯應該係微暖, 魚生片要凍, 同埋不能太大塊, SIZE適中。SIZE PERFECT! 不過呢度飯係涼, 魚生片反而唔夠凍, 有可能係雪柜溫度唔夠, 或者握壽司時太多手先握好, 又或者整好左好耐先上台。
- 火炙三文魚因為燒過, 所以塊魚生片應該係微暖, 不過呢度係涼, 有可能師傅整定一堆, 有人叫立即上碟, 又或者係擺太耐先上台
- 帶子夠新鮮, 又肥美
- 三文魚腩應該係肥美, 多油脂。但係呢度不夠肥, 冇咩油, 似普通三文魚, 而唔係魚腩
埋單$410, 計左現金券6折, 每個人都要比 $165。價錢略貴, 而且選擇少。
Other Info. :
間野對使用「現金券」客人極度不公
普通客限時2個鐘, 使用「現金券」客限時1.5個鐘。而且呢d野都冇寫明o係購買「現金券」o既條款。係book位時先講。我問佢點解團購網度冇寫, 佢竟然話, 你團購就係咁咖啦, 唔可以同walk-in客比, 團購就梗係要食少d時間啦, 你想食2個鐘就唔好用「現金券啦」
普通客食夠$100可以簽卡, 使用「現金券」客就要食夠$300先可以簽卡。
其實消委會早在2008年已經出過新聞文件話D商鋪咁樣定簽卡最低消費同埋以將信用卡手續費轉駕消費者係唔o岩, 唔知點解佢地仲可以咁做