2018-01-20
想喺港島區搵一間好味,唔需要靚景,而又唔太貴嘅日本野,淨係想坐低傾吓計嘅朋友,絕對值得黎呢到一試。呢間活一線喺北角英皇道轉入去嘅一條橫街,唔係太起眼,所以唔係太多人。雖然間鋪比較細,但都唔會太嘈要大聲傾計,我地果晚仲坐足兩個半鐘。(註:呢到個洗手間就比較😕)我哋叫咗四個前菜:(1)清酒煮蜆清酒煮蜆未到偏淡,冇乜特別(2)黑松露玉子燒玉子燒就好重黑松露味,但我覺得重到有啲漏,明太子玉子燒應該會夾啲(3)炸雞軟骨幾好食!炸粉唔會太厚,不過呢個難啲整得唔好XD(4)明太子燒雞翼入邊啲明太子唔係好夠香,味道較淡,所以都麻麻地。不過隻雞翼本身好juicy,如果配照燒汁食應該會唔錯!到咗主菜啦!!!主菜我哋分別叫咗:(1)牛油果軟殼蟹卷個卷好好食!牛油果夠香軟,配埋脆卜卜炸軟殼蟹好好食!(2)雜錦壽司啲壽司飯夠黏,唔會太大舊,上面塊刺身大多數都好肥美新鮮,好食😝(3)油甘魚腩刺身超好味😋😋😋咬落淡淡魚油香,好厚切又肥美🤤(4)海膽刺身海膽配埋紫菜一齊上,啲紫菜好脆,海膽顏色好有光澤好有鮮味😍最後甜品我哋每人叫咗一個雪葩,分別試左柚子味、蘋果味同埋桃味!一初我未食我朋友個柚子味嘅時候,我覺得桃味已經
我哋叫咗四個前菜:
(1)清酒煮蜆
清酒煮蜆未到偏淡,冇乜特別
(2)黑松露玉子燒
(3)炸雞軟骨
幾好食!炸粉唔會太厚,不過呢個難啲整得唔好XD
(4)明太子燒雞翼
到咗主菜啦!!!主菜我哋分別叫咗:
(1)牛油果軟殼蟹卷
個卷好好食!牛油果夠香軟,配埋脆卜卜炸軟殼蟹好好食!
(2)雜錦壽司
(3)油甘魚腩刺身
超好味😋😋😋咬落淡淡魚油香,好厚切又肥美🤤
(4)海膽刺身
海膽配埋紫菜一齊上,啲紫菜好脆,海膽顏色好有光澤好有鮮味😍
最後甜品我哋每人叫咗一個雪葩,分別試左柚子味、蘋果味同埋桃味!一初我未食我朋友個柚子味嘅時候,我覺得桃味已經好香甜、好正! 點知...一食咗啖柚子之後先知原來柚子先最fresh ! 蘋果味就冇乜特別! 下次黎一定要自己食晒成個柚子😩
Overall呢度service都幾好!次次一冇晒茶,啲侍應就會主動加,收碟都收得快,又唔會比壓力趕你走。值得推薦!