因下午有要事去沙田,想睇下個邊有咩好食,緊係要去openrice 睇一睇有咩好介紹啦!!沙田給我的感覺係食肆好多,但總給我的感覺沙田沒有什麼好吃!!響openrcie睇到依間由韓國人開的小店,近期都好試下韓國菜(不是韓燒)但價錢都幾貴的,但依間店價錢合理,也算抵食,所以決定一試!!但人生路不熟的我,要差不多搵了十五分鐘先搵到!因自己一人的關係,好快就可以入內,雖然麻雀雖小五藏俱全,真的有d韓國feel!!我選了牛肉石頭飯($40)及煎蛋卷,等了一陣就看見熱騰騰的牛肉石頭飯在你面前,他們還好細心咁幫你撈醬,我已急不及待地吃了一口,嘩!真的無介紹錯,石頭飯真的很香,味道夠濃,牛肉不會太硬,還有很多配菜,真的不錯,響寒流龔港下,增添幾分溫暖及力量!前蛋卷($25)賣相也不錯,但略略淡了少少!!如果下次再有機會來,一定叫多幾個朋友,因為可以試埋佢其他食品!!呵呵我俾十個讚呀!!

前蛋卷($25)賣相也不錯,但略略淡了少少!!

我俾十個讚呀!!
2010-01-06
$65 (Lunch)
  • 石頭飯