2020-05-19
1982 views
原來香港有條韓國街,仲有韓國食店,因為朋友鍾意食韓國菜,所以今日就揀咗間韓國食店【OPPA Coffee Bar Restaurant】,店舖環境好,店員係韓國人。呢到既特色係你點選蛋漿熔岩炒飯,會由🧑🏻Oppa親身煮埋,吸晴度爆哂燈😍朋友仔話好肚餓,所以叫咗三款野食 + 兩罐飲品🌋泡菜蛋漿熔岩炒飯 $158呢個一定要叫黎食,因為有個可愛Oppa近距離親身煮埋。炒飯預熱係鐵板上,係鐵板上倒上蛋汁🍳,加入芝士🧀,再用火槍燒到半溶,最後將泡菜、芝士同飯撈埋一齊。泡菜配飯埋香濃芝士🧀,估你唔到咁好食。成個過程由Oppa煮比你食😍🐔甜辣無骨炸雞(Half) $198炸雞有原隻、半隻,好多款唔同口味,仲有有骨及無骨比你選擇。我地就揀咗 - 甜辣無骨炸雞,個底仲配埋薯條🍟,個醬汁甜甜辣辣好味道,雞肉仲好嫩滑,香脆厚切薯條好好味。🌶炒年糕 $138去韓國餐廳食,當然唔少得叫炒年糕啦,煙煙韌韌既炒年糕,個醬汁辣辣地好刺激,仲有埋隻蛋🥚加埋啲炸豆腐卜,辣到好味道。飲品就選擇🥤 - 忌廉溝鮮奶 $25 + 韓國柚子蜜 $25
朋友仔話好肚餓,所以叫咗三款野食 + 兩罐飲品
🌋泡菜蛋漿熔岩炒飯 $158
🐔甜辣無骨炸雞(Half) $198
🌶炒年糕 $138
泡菜蛋漿熔岩炒飯
炒年糕
甜辣無骨炸雞(Half)
忌廉溝鮮奶 $25 + 韓國柚子蜜 $25