2017-06-09
同朋友食過大圍Sister Korea Café,覺得不錯,知道係元州村又開多間,當然去試啦。不過呢兩間都係村果頭,要行10分鐘左右,都唔算難搵到既!一入去同大圍一樣,都係有OPPA係到架!個裝修好花心思成間店座位寬闊,餐廳面積亦好大,可以坐到70+人。飛機醬缸醃蟹 連麻油紫菜拌飯$188OPPA好細心咁戴上手套,之後就幫我地整D生蟹的肉出黎,拌入飯中!佢寫明呢度醃蟹每日由韓國空運到港,好新鮮。佢個飯係紫菜麻油飯,好開胃,將d醬油蟹既汁拌入飯食,真係好入味!漢拿山芝士蛋熔岩豚肉炒飯 辣 $128推介! 個飯都係由Oppa親手為你炒架!左邊OPPA炒緊飯,右邊OPPA拌緊蟹飯,兩個OPPA為你服務,哈哈。一路見到OPPA慢慢炒,剪好D豚肉,再落醬,最後先落蛋漿將D飯包住!蛋味濃郁,入面仲有d芝士,因為芝士不太重,所以不會太膩, 份量都好大!。最後OPPA仲砌左個星型出黎,一定要影相!整下個飯先!落d料炒下先!oppa炒飯就炒好了,只欠蛋漿!係星星呀!一定要影張相!炒好之後,oppa仲會幫你分埋切埋,一共5舊!好細心,包得好好仲拉絲架!蠔仔韭菜煎餅 $82蠔仔煎餅新鮮有少少燶,但表面好脆口
一入去同大圍一樣,都係有OPPA係到架!
個裝修好花心思
成間店座位寬闊,餐廳面積亦好大,可以坐到70+人。
飛機醬缸醃蟹 連麻油紫菜拌飯$188
漢拿山芝士蛋熔岩豚肉炒飯 辣 $128
整下個飯先!
落d料炒下先!
oppa炒飯
就炒好了,只欠蛋漿!
係星星呀!一定要影張相!
炒好之後,oppa仲會幫你分埋切埋,一共5舊! 好細心,包得好好
仲拉絲架!
蠔仔韭菜煎餅 $82
蠔仔煎餅新鮮有少少燶,但表面好脆口,又辣辣地,配上醬汁就唔覺熱氣!
真係有蠔仔係入面架!
韓國菠蘿冰 $58
呢個唔駛介紹,見到好多人似,用菠蘿做杯,$58都係返到…飲落有好多菠蘿肉,菠蘿味唔會太甜,唔似糖水,推介!
Hite韓國生啤 450Ml $48
唔駛介紹,生啤$48咁大杯,冇得輸。
食到好飽,店員話會再開第3間分店,應該都幾多人食!