2023-12-18
同老公去咗啟德新商場Airside 行下順便食過Lunch, 由低層遂層行下,上到6/F 係空中花園,遠望見到個玻璃屋仔幾靚所以入去試吓,有室內同戶外位置,店員安排左我哋坐窗邊Tatami 位,呢度仲係Pet friendly,見到唔少客人都帶埋寵物一齊來用餐。🧡輕悠時光 Terrace in Picnic Time🧡呢個係Airside分店先有所以來到必叫,韓式甜品盒每款賣相非常精緻又好味,我自己最鍾意💫忌廉奶油菊花餅,老公就最鍾意💫黃豆麻薯串👍🏻🧡燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🧡個飯好香麻油紫蘇味,食落少少微辣幾香,黑毛豬肉肥瘦分明,醬油味又好入味。🧡清甜柑橘窩夫🧡🧡提拉米蘇🧡之前係其他分店試過窩夫係超好食,所以今次都有叫,試左柑橘窩夫,窩夫質地厚厚的,焗到外面香脆裡面鬆軟,仲有個橙汁比你加落去,配埋啲🍊肉 & cream 一齊食好正。呢度提拉米蘇 係重咖啡味同Cream為主冇乜酒味,食落好滑身又唔會膩。💛濟州柑橘乳酪💛💛紅豆抹茶牛乳冰💛佢哋個飲品賣相都係超級靚又好飲,濟州柑橘乳酪係佢地嘅signature drink ,會飲到好多果肉😙
🧡輕悠時光 Terrace in Picnic Time🧡
呢個係Airside分店先有所以來到必叫,
韓式甜品盒每款賣相非常精緻又好味,
我自己最鍾意💫忌廉奶油菊花餅,老公就最鍾意💫黃豆麻薯串👍🏻
🧡燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🧡
個飯好香麻油紫蘇味,食落少少微辣幾香,
黑毛豬肉肥瘦分明,醬油味又好入味。
🧡清甜柑橘窩夫🧡
🧡提拉米蘇🧡