2023-05-15
👦🏻响上環上完堂,🐷又唔同我地食飯,就決定出街食飯。門口十分特別,有個小露台,細看之下,那套踢士兔令我以為係賣西裝。之前食過cwb pigsman,想不到上環也開了。餐廳的小陽台,岩帶住🐕主子的人門口的pigsman 也可以是打卡位左邊的high table 好岩文青,右邊的三隻飛天金小豬也很可愛主食大概$60-70食combo就有飲品同小食,大概$92-108,都性價比高豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)+薯條🍟+可樂👦🏻主要食豬榴彈,👦🏻自己一個食晒,本身我叫左走醬,走菜,因👦🏻食,但店員好好推介我食蛋黃醬,好食到👦🏻一啖都無比過我食。麵包用上豬仔包,十分軟熟脆口👍粗粗的薯條,帶有咸味卡邦尼豬扒飯配温泉蛋➕️(伯爵奶茶➕️$18)➕️手打豬肉丸豬扒十分淋,而且十分入味,拉絲芝士配溫泉蛋但一點也不肥膩豬肉丸十分彈牙,配燒烤醬十分惹味伯爵奶茶十分有驚喜,茶味香醇,奶也很滑
餐廳的小陽台,岩帶住🐕主子的人
門口的pigsman 也可以是打卡位
主食大概$60-70
食combo就有飲品同小食,大概$92-108,都性價比高
豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)+薯條🍟+可樂
粗粗的薯條,帶有咸味
豬扒十分淋,而且十分入味,拉絲芝士配溫泉蛋但一點也不肥膩
豬肉丸十分彈牙,配燒烤醬十分惹味
伯爵奶茶十分有驚喜,茶味香醇,奶也很滑