2018-11-05 134 views
知我鍾意食拉麵,有朋友專門介紹我地黎食呢間,話湯底同和牛都好正。星期二晚去到座無虛席仲要排隊,仲見到有日本家庭去食。店入面空間幾闊落又夠光,仲望到師傅整麵同燒牛肉,加埋D香味真係越睇越餓!兩款拉麵選擇 – 極牛拉麵同白牛拉麵,都係牛骨醬油湯底,白牛則係再加上白松露。落單好貼心,每個配菜都可以揀份量,湯底濃淡同麵嘅硬度都可以揀,好tailor-made。可借太夜去到已經冇哂和牛刺身,試唔到。極牛拉麵牛骨湯配合醬油味道,令成個湯底好濃郁,拉麵煮得幾彈牙,夾埋木耳絲同荀食落更加爽口,味道好豐富。主角灸燒和牛色澤真係超靚!微微燒過表面,入面仲見到粉嫩嘅肉色,入口有牛油香但唔會覺的油膩,越咬牛味越濃,用和牛味道果然有保證。白牛拉麵配料以及拉麵都同極牛一樣,唯一唔同係白牛湯底加左白松露,一黎已經聞到松露嘅香氣。初初飲落松露味道好突出,慢慢牛骨湯嘅清香會滲出黎,個人更喜歡白牛湯底,好有層次。好想問下老闆係用咩蛋,總覺得食落好軟滑,仲有好特別嘅香味,好好食!講真拉麵價錢唔平,不過用高質和牛加上有心機嘅出品,個人覺得值得,食得好滿足!
星期二晚去到座無虛席仲要排隊,仲見到有日本家庭去食。

極牛拉麵

極牛拉麵

白牛拉麵
白牛拉麵

2018-10-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 白牛拉麵
  • 極牛拉麵