2017-08-18
又帶爸到牛一擦番餐, 因為佢好喜歡食牛肉邊爐, 而且地點方便, 近港鐵站, 不用老人家跑到老遠去食晚飯。之前因為他們肉的質素有所下降, 第一碟不錯, 之後的肉質就比較差, 所以停了半年沒去食, 今次由於有積分換$60晚餐券而且用分換了免費雙拼湯, 所以便多給他一次機會去試試有沒改善了! 我們選了極上牛肉, 因爸提供了長者咭, 就只是$138便可食90分鐘放題, 所以好抵食呢主角上場了, 第一碟肉質嫩滑, 第二碟, 第三碟到第9碟都保持水準, 果然有改善呢!而豚肉亦都又薄又軟又有肉味, 今次性價比很高今次我選了限定版的杏汁鰹魚湯跟壽喜燒, 每次叫壽喜燒都會送每人一隻日本雞蛋, 而且煮耐了都仲好夠味, 是我的首選, 但杏汁鰹魚湯就選錯了, 無里味道, 反而限定綠茶雪糕就好濃味, 希望長期有得食啦!
而豚肉亦都又薄又軟又有肉味, 今次性價比很高