2018-06-16
見到OpenRice 有咁多好評,於是約埋朋友去試下呢度既晚餐。間餐廳餐廳係樓上舖,首先要行兩層樓梯上去,行到入去入面好陰暗,嗰陣係星期四8pm,但場面冷清,得幾枱食客。我同友人點左黑松露鴨胸意大利飯同蕃茄海鮮意大利飯,嗌左一杯特飲叫「求其特飲」(strawberry, blueberry and cranberry soda)兩個飯同時上台,個黑松露risotto d creamy sauce多到睇唔到d飯,個蕃茄risotto賣相相對較好。我地兩個食等一啖,哇,d飯好硬,我地不約而同都話d飯好似生生地雖然好驚會食完會un胃、胃痛,但我地都夾硬食落去。杯Soda 開頭飲落去覺得好大陣藥水味,但飲飲下又覺得ok好飲。因為係OpenRice 度book 枱,所以可以有一份意大利甜品,就係一件蛋糕🍰但係我地食左兩啖就放棄左D口感麻麻,d朱古力甜到一個點,即使唔想浪費都食唔到落去。。。總括來說,對呢餐好失望,性價比差太遠,沒有下次。。
蕃茄汁海鮮意大利飯
黑松露鴨胸意大利飯
總括來說,對呢餐好失望,性價比差太遠,沒有下次。。