2022-02-20 540 views
價錢唔係問題最緊要好食,今天下午1:30去到餐廳,人不太多,寒冷及疫情關係只有眼見四五檯客,因為一早已經WhatsApp訂餐,所以去到坐一下就等開吃,期間他們奉上飲品,飲一下,非常奇怪,再望清楚,只是水一杯。再問侍應這是否清水,他們直認,如果要茶, $58一位玄米茶任飲。我,一個經常吃日本餐的人來說,第一次面對一間傳聞中好質素的餐廳,只供應白開水。是一位女士應態度厭世的這樣回答我。午餐價錢$1580,重新講一次錢都唔係問題,只要物有所值就可以。所有的食物質素非常一般(唔想用太差的語句去品評),總共七件壽司分兩次獻上,第一次三件第二次四件,最後四件壽司冰凍又濕的飯令我感到極之難以置信,以為係隔夜,這個相同的價錢,比它質素好多倍的大把,一句講晒-有啲離譜,要食物沒有好質素,要有禮貌沒有好質素的侍應。超級失望後悔,浪費金錢浪費時間浪費quota。
2022-02-20
$1734 (Lunch)