2023-11-24
好耐冇寫食評,今次忍唔住要寫。之前已經聽過人吹奏呢間舖,咁啱嚟開呢頭做嘢就試下。食之前已經睇晒食評,見到好多人話格仔餅好食,仲見到有人話店主態度不知所謂,點知今次真係聞名不如見面。去到見到排長龍,排咗一陣聽到店主問有冇人係要格仔餅,見條隊有幾個人行出咗去,我都跟住行出去啦。我同店主講我都係要格仔餅嘅,佢就話冇啦要等啦,我就禮貌問佢我係咪而家返返去條隊度繼續排,佢就叫我返去條隊,話等陣會再叫我。呢個時候已經感覺到佢講嘢好呼喝。終於排到我,佢問我係咪要格仔餅,我就話我想要一底錫蘭紅茶格仔餅。呢個時候,店主反咗一下白眼,隔離嘅女店員就話我叫嘅時候要講埋咩味。下?乜我之前有叫過咩?你頭先話等陣會叫我嘛,我覺得我依家先係正式落order喎。就算真係溝通問題,都唔使喺客人面前反白眼掛?我同佢講係佢頭先叫我繼續排隊,話一陣會叫我,店主就用質問嘅語氣問我咁而家要原味O唔OK呀。我話唔OK。但係後面太多人,我選擇咗唔同佢繼續嘈。我企埋一邊等,見到佢兩個喺入面望住我係咁講嘢,似係繼續鬧緊我。咁樣做人唔辛苦咩?睇食評嗰陣見到有人話佢哋會捐錢,店主做善事嘅時候不如反省吓自己有冇同理心先啦,我禮貌同你講嘢,又冇
我企埋一邊等,見到佢兩個喺入面望住我係咁講嘢,似係繼續鬧緊我。咁樣做人唔辛苦咩?睇食評嗰陣見到有人話佢哋會捐錢,店主做善事嘅時候不如反省吓自己有冇同理心先啦,我禮貌同你講嘢,又冇做啲咩嘢阻住你做生意,需唔需要咁樣對幫襯你嘅客人啊?
最後想講,格仔餅係好厚,但我食唔到茶味,冇咩特別,唔值得排隊同貼錢買難受。