2022-06-01
下午行過新蒲崗發現有間新開既韓國菜,立即同麻甩熊去試下,一坐低就好貼心送左三款韓式前菜; 分別 #泡菜,魚糕同埋芽菜,好開胃,之後我地叫左兩款午市定食,包括:#吞拿魚紫菜包飯 #人參雞湯 #鐵板炒五花腩 #吞拿魚紫菜包飯佢可以揀一款餸,我地就揀左吞拿魚,份量都幾大碟有好多件,紫菜包飯食落唔係包得好死實,食起黎唔會好飽濟,愈食愈想食,唔錯,都值得推介,抵食🌻🌻🌻🌻#人參雞湯餐人參雞湯因為用石鍋上,上起黎仲熱辣辣,飲起黎都有淡淡人參味好暖胃,個雞煮到好林,但啲雞肉都仲好嫩滑,拮開雞肉有啲飯係入面,一啖湯一啖飯🌻🌻🌻🌻#鐵板炒豬肉餐呢個係泡菜炒豬肉,泡菜唔太辣,仲有配菜洋蔥同埋椰菜,全部好香口,豬肉變得好惹味,要黎送飯真係一流🌻🌻🌻🌻整體食落都OK既,係個份量都算幾大份,我地都食到好飽,不過座位就比較少,食飽就最好離座留返個位比其他人喇#韓國料理 #新蒲崗 #午餐 #先食奇兵 #互follow #互追 #Foodie #Cineatkp #koren #hanban
#吞拿魚紫菜包飯
#人參雞湯餐