2018-12-04 484 views
作為一個專業麵包控,平時既早餐多數都係會食麵包! 而且,最鐘意既就係周圍去搵唔同既麵包食! 呢間麵包鋪都book mark左好耐,呢排不停係網上見到佢地既報道,而且好多人都話好食,趁今日黎開呢頭食飯,終於試到!收工之後去,差唔多7點都仲係有好多人買包,可見佢既名氣真係幾大。佢地都包既款式都幾多,而且都幾吸引!本身想買抺茶焦糖三角,但去到已經賣晒!好彩bagel 仲有好多!最終買左一個黑白頌,一個芋泥bagel同埋芝麻bagel! 黑白頌個底有層焦糖芝麻,好脆身好好味,而且麵包質地帶點煙韌,咁多個之中呢個最好食。本身對啲bagel好大期望,因為上網睇到好多人勁讚。又話用湯種既方法整,配合香港人口味,但結論係兩頭唔到岸。先置聲明,我本身係鐘意煙韌有咬口既bagel,但同果你用湯種方法,整得好軟熟好味,我當然歡迎。但係,呢間既bagel質地真係介乎兩者中間,唔係煙韌,但亦唔軟熟,反而仲有啲乾,真心一般般。
作為一個專業麵包控,平時既早餐多數都係會食麵包!

而且,最鐘意既就係周圍去搵唔同既麵包食!

佢地都包既款式都幾多,而且都幾吸引!
本身想買抺茶焦糖三角,但去到已經賣晒!

好彩bagel 仲有好多!

最終買左一個黑白頌,一個芋泥bagel同埋芝麻bagel!

本身對啲bagel好大期望,因為上網睇到好多人勁讚。

又話用湯種既方法整,配合香港人口味,但結論係兩頭唔到岸。