2021-12-07
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎Sensu可以話係荃新天地最靚最打卡able既餐廳🥰一入去同間個棵樹真係好夢幻☺️星期日個日黎食左佢哋荃灣店限定既Tea Set,整體都唔錯,而且係平民價錢High Tea $288 (2位),會員係31/12前可以享有半價$144!只要上返佢哋網站The Food Story HK 登記就可以做會員,超抵🙊Openrice book位都有半價架😎🔸鹹點四款:墨西哥牛油果雞肉多士、茉莉花雜苺布列塔尼酥餅明太子蛋醬三文治、開胃香檳黃金蝦🔸甜點四款:薰衣草芝士蛋糕、焦糖咖啡撻、香橙雲呢拿蛋糕、英式鬆餅 Overall講吓啦,鹹點之中我最鍾意食牛油果雞肉多士,味道調配得唔錯,多士又夠脆,好好味😋甜點之中我就最鍾意薰衣草芝士蛋糕,食落真係有薰衣草香味,芝士蛋糕又夠軟滑!其他糕點就正正常常,每款細細粒試到八款咁多,連埋飲品人均$80,都對得住個價錢!下午茶跟兩杯冷泡茶,亦可以半價加配特飲😋🔸So far so good 🍸呢杯Mocktail 味道偏重荔枝乳酪味,飲真啲再有椰子味,都幾特別🍸🔸伯爵奶茶配黑糖寒天 🧋好香伯爵茶味,有粒粒寒天,充滿口感😋不過我
Sensu可以話係荃新天地最靚最打卡able既餐廳🥰一入去同間個棵樹真係好夢幻☺️ 星期日個日黎食左佢哋荃灣店限定既Tea Set,整體都唔錯,而且係平民價錢High Tea $288 (2位),會員係31/12前可以享有半價$144!只要上返佢哋網站The Food Story HK 登記就可以做會員,超抵🙊Openrice book位都有半價架😎
🔸鹹點四款:
墨西哥牛油果雞肉多士、茉莉花雜苺布列塔尼酥餅
明太子蛋醬三文治、開胃香檳黃金蝦
🔸甜點四款:
薰衣草芝士蛋糕、焦糖咖啡撻、
香橙雲呢拿蛋糕、英式鬆餅
下午茶跟兩杯冷泡茶,亦可以半價加配特飲😋
🔸So far so good 🍸
🔸伯爵奶茶配黑糖寒天 🧋
好香伯爵茶味,有粒粒寒天,充滿口感😋不過我覺得甜咗少少,如果叫嘅話可以少甜!