2023-07-05 145 views
聽朋友講,沙田新城市廣場有沾麵食,仲要係海膽造嘅麵,配搭海膽嘅湯,每日限定30碗。好似好難得咁,梗係想以身試伏啦。麺屋こころ喺新城市廣場七樓,位置直頭係𨋢隔離,好易搵。中午一點半都唔洗排隊。餐廳每張枱凳都逼到好埋,出入好易hi到隔離枱撞到人。場內有個女侍應幾nice,另外一個女侍應幾黑面。野食未到,我地發現有個水杯有污糟一pat綠色唔知咩嚟,正常想換過杯水啫,黑面女侍應隊杯水埋嚟果下幾無禮貌。我同朋友各叫咗一個海膽沾麵嚟試。碗入面海膽得一塊好細片,仲要唔係幾新鮮。個麵質完全食唔出海膽嘅感覺,蟹籽都多,但個麵量好少。沾麵嘅湯偏咸,海膽味好弱,湯內嘅荀同肉都好少。$188蚊一碗 食埋d咁嘅野真係好伏,性價比真係好低,唔好味,食完都唔飽。朋友都話肯定唔會再幫襯。

好似好難得咁,梗係想以身試伏啦。

餐廳每張枱凳都逼到好埋,出入好易hi到隔離枱撞到人。

我同朋友各叫咗一個海膽沾麵嚟試。
碗入面海膽得一塊好細片,仲要唔係幾新鮮。
個麵質完全食唔出海膽嘅感覺,蟹籽都多,但個麵量好少。
沾麵嘅湯偏咸,海膽味好弱,湯內嘅荀同肉都好少。

朋友都話肯定唔會再幫襯。
海膽沾麵
2023-07-05
$200 (Lunch)