2018-07-01
原來呢度一直都有間禁高質既日本菜小店,希望宜家先知都唔會太遲啦!真係推介比大家食呢間好野雖然座位之間比較狹窄,不過睇黎都無阻大家黎呢度食野喎!作為生蠔控既我,真係超級高度推介呢個廣島蠔刺身比大家,$82 就有4隻,平均$20一隻,每隻都大大隻極新鮮無異味,肉感豐富,作為一開始既前菜,真係無得頂!餐廳重附有魚露 / 檸檬 / 芥末比客人為生蠔調味,我就認為就禁食最正,因為真係極鮮,全無腥味之餘,重好creamy....黑豚肩燒丼,呢個丼我真係會比120分佢!真心極度好味,$75就有$275既水準,真心高度推介 ; 同樣有色香味俱全既佢,丼上鋪滿了蔥粒,多塊大大塊既黑豚肩肉鋪滿左整個丼上,完全睇唔到一粒白飯!白飯用上珍珠米不在話下,主角黑豚肩肉真係燒得非常香口惹味,燒汁既配合下,整個飯都變得非常好味,而肉既口感更係非常易入口,真心好有水準,難怪差唔多每枱客人都會叫個丼黎食雙重芝士鰻魚卷,$52有三大件,鰻魚內外都有芝士一大塊鰻魚,配合卷內既配料及芝士粒,非常有口感,鰻魚汁更加強左整體既味道添三文魚5味壽司,簡簡單單,就將三文魚製成5種味道既壽司,分別有本身既原味,海膽,咖哩鹽,牛油果及芝士
雖然座位之間比較狹窄,不過睇黎都無阻大家黎呢度食野喎!
雙重芝士鰻魚卷,$52有三大件,鰻魚內外都有芝士
三文魚5味壽司,簡簡單單,就將三文魚製成5種味道既壽司,分別有本身既原味,海膽,咖哩鹽,牛油果及芝士,整體味道當然都唔錯啦
韓式芝士燒大肉菇,呢個適合同朋友分享,因為每人一小件,試試燒到好juicy既大肉菇
芝士濃厚,而大肉菇又好有口感既既情況下,絕對值得一試
最後就有田樂麵豉燒日本米茄子,燒茄子可以講係日本居酒屋 / 串燒店中,一定會見到既菜式之一,而呢度既燒茄子都做得好出色,並且係用上味道比較特別既麵豉味道做醬汁味道
麵豉味道極度香濃,味道好有新鮮感,同平時所飲既麵豉湯味道,絕對唔同,而呢款米茄孑既肉同外皮都可以同時食用,所以整體而言,口感同味道都好滿足架!