2020-01-22
朋友約食飯,係佢屋企附近開咗間火鍋。小店店面唔大,但係老闆同老闆人娘人情味好濃。不停加水又不停吹水啦。其實第一眼以為咁既舖仔無咩好食,但係佢有牛肉,海鮮。有二人餐。朋友食過,話蠔好新鮮,不過我唔食得海鮮,所以無叫。只係點咗牛肉,丸同雜菜。一上枱,有個小鍋,好靚,啲雜菜好新鮮,個菇加個甜甜地既湯底,好完好想再食多兩隻。牛肉肉質好嫰,入口即溶。嗰個年糕都好好味,熟咗之後啲年糕又唔會好難咬同痴牙。仲有,小店貼心到有生雞蛋俾你點嘢食。真係好好味。另外價錢真係好合理,兩個人埋單都係168。我以為好貴添。下次要試埋小食!我見啲隔離枱食啲嘢賣相都好正。真心值回票價。
Other Info. :
佢隔離有間甜品舖,好多人食,而且個餐牌都好吸引!牛屋老闆娘話,如果佢哋無位坐,你都可以留係度食佢哋甜品!老闆人情味真係好濃,社區有呢啲小店,真係食得好開心。