2016-06-29 3274 views
深信大家對周永恆呢一個人實在係十分討厭,但係偏偏佢有一兩首歌係真係十分幾正,觸動到人!其實歌詞發首歌叫咩名唔記得咗啦淨係好記得佢一句歌詞就係愛上了愛得不輕鬆 愛得太另類沉重。點解會咁講呢就係因為我愛上咗了鍋居,同埋呢度嘅負責人校長!點解我會話我以得不輕鬆呢,因為佢哋嘅地點實在同我有點距離,蝸居其實係位於深水埗,地鐵站行出去都需要少少時間,不過呢當你去到食完之後呢就覺得係值得行啊!再加上呢度有一位十分之好人嘅校長負責人,佢呢同我哋一路講一路笑一路,分享下佢咁多年嘅工作經驗以及人生經驗!其實呢一餐飯真係獲益良多!因為等齊人嘅關係首先我地點左啲小食易啲一個炸魚片頭,校長叫佢做三角形魚蛋,上枱熱辣辣十分之彈牙配上雞醬,好味得很!至於呢個椒鹽豆腐絕對係上乘之作,外層炸得香脆,而且厚度適中。剛剛好內層用上香港人最愛嘅百福滑豆腐,每一粒都係一口嘅size!食落去真正感受到愛吹來遠嘅感覺!至於湯底我哋選咗昆布茶湯,第一次用茶來做湯底,感覺去油去膩,比其他我哋常用嘅沙嗲醬湯底或者一啲雞煲湯濃湯相比,更能夠顯出材料嘅鮮味及味道!食物豐富得很真係擺到全台都係等我推大廈某幾樣超級心水先!強烈推薦有機會食到一定

食物豐富得很真係擺到全台都係等我推大廈某幾樣超級心水先!
強烈推薦有機會食到一定要嚟食呢度嘅新鮮鵝腸,淨係睇到佢個樣已經知道佢有幾新鮮十分之肥美,有啲仲有啲潤的質感,相比其他嘅火鍋店或者一啲評價火鍋店嘅鵝腸,水準超班!
真係入口甘香美味,難忙得很!
仲有呢個即叫即炸嘅新鮮響鈴,佢相比其他火鍋店更加鬆脆,因為佢卷得比較鬆,識落更加鬆化,無論即食或者搵一滾湯都十分好吃!
仲有超級新鮮嘅珊瑚蚌同貴妃蚌,食落去鮮甜可口而且爽滑彈牙,尤其是係貴妃蚌,新鮮美味!推薦!
點少得嘅就係佢哋嘅精品芝士手打丸!一客四款墨魚丸,蝦丸,牛丸等等,應有盡有!一咬落去芝士爆出黎嘅感覺真係好正!
仲有呢度勁先牛肉,口感一流。油脂分佈同肉嘅比例十分均勻,食落去軟淋得很,還有香濃嘅牛味。配上呢個昆布茶湯呢,牛肉味都唔會被搶過,真真正正食到牛嘅鮮甜!正!
點少得自家製酸梅湯呢,而家好多火鍋店都只係出售支裝飲品,但係我想講亦能夠飲到呢啲自家煲嘅火鍋朋友,涼茶飲料,其實更覺得珍貴!

一流嘅服務,舒適嘅環境,個有十分之涼嘅冷氣。夏天食打邊爐已經成為左我生活嘅一部份!而更重要嘅係,比我認識左蝸居,未來就算要我行一段路泥搵好東西食我都覺得值得架!

• 響鈴
  • 手切肥牛