2019-01-10
平時都會去食早餐, 以前會間中去食晚餐, 但由於食物質素大不如前同服務實在太不知所謂, 依家晚市已經冇咗去, 只不過都係貪方便先間中去食早餐。服務差都算, 茶餐廳要求不能太高 ,反正食完就走, 去結帳嗰陣時, 咁用八達通付款啦, 跟住新嚟嗰位收銀搞咗好耐, 手機八達通亦顯示已經扣了款項, 點知佢話收唔到叫個老闆出嚟 ,個老闆走黎話公司電腦收唔到錢, 叫我再另外畀現金, 本身諗住費事嘈,畀咗佢先。咁佢叫我打去八達通公司查詢, 點知八達通公司了解完件事都表示完全不合理, 表示根本唔應該再畀錢佢, 交易紀錄已經係一個好明確嘅證據, 證明我已經付了款 ,仲叫我即刻去拎番錢, 商戶話收唔到錢應該佢哋打去同佢查詢。 返到去個收銀態度已經麻麻地, 點知個老闆仲帶我遊花園, 叫我留電話有消息再通知我 ,即刻火都嚟,本身餐廳叫我同八達通公司查詢,人哋叫我落嚟拎返錢, 你又拖拖拉拉唔肯畀, 個幾十蚊咁少但都要拖個客,出面冇一間公司咁樣處理, 完全未見過間咁不知所謂嘅餐廳,唔怪之得啲客越嚟越少, 完全係趕客!一D唔好意都唔覺得佢有, 並冇為客人造成不便 , 仲好意思叫我留電話,等佢有消息再通知我!伏,服務中
一D唔好意都唔覺得佢有, 並冇為客人造成不便 , 仲好意思叫我留電話,等佢有消息再通知我!伏,服務中曬伏, 成個筲箕灣區,服務最差一定係佢!