2019-08-25 1290 views
上水係我由細到大長大既地方,但係街市食午餐呢個習慣都係呢幾年先有!點解咁多餐廳 會揀中發記呢?原因1: 大件夾抵食😭😭😭男朋友最中意食呢度既炒飯,menu只有五香肉丁炒飯,但佢話由中學到而加都會嗌「五香肉丁加餐肉炒飯」😂😂😂,仲要嗌「多飯」。結果果度既姨姨送餐黎果陣就會話:「富士山咁高既炒飯呀!」個個都望住😂😂而我最鐘意既係佢唔單止足料,仲要啲飯係粒粒分明!小貼士係可以加埋枱上既辣椒油撈埋食,係另一番風味!我就食佢地既魚湯米線,可以揀餸雞翼可以嗌另上,食果陣仲係脆架!雖然魚湯米線已經冇第一次食果陣咁好味,但係勝在份量比出面多!(豬扒都大份夾好食!)同埋佢地既凍奶茶係好好飲,個人覺得好滑😍街市食飯既環境當然會迫啲,之前又比東張西望報有啲位冇咩冷氣,但勝在人情味好濃厚,姨姨同埋有個成日問有冇人飲湯既哥哥都好友善,大家得閒可以試下!
原因1: 大件夾抵食😭😭😭
五香肉丁餐肉炒飯

我就食佢地既魚湯米線,可以揀餸

酸辣魚湯雞翼米線

同埋佢地既凍奶茶係好好飲,個人覺得好滑😍
凍奶茶

2019-08-24
$42 (Lunch)
五香肉丁餐肉炒飯
酸辣魚湯雞翼米線