2020-11-10 1537 views
話說最近本人被公司調到中環上班, 因為太耐冇響中環返工嘅關係所以就跟同事order 呢間橋香園, 咁呢間橋香園都算係老字號呢嘅, 因為都知道呢間餐廳好耐了因為本人比較肚餓咁就叫左一個腩肉小辣加底再外賣返公司食, 一去到就發現湯同米線唔係分開裝就覺得有d 弊傢伙, 點知一返到公司開黎睇就發現米線浸到脹哂, 但都未糊, 而湯底雖然叫左小辣但好淡好淡, 連清湯都比不上, 腩肉就水平之內, 都ok 好食, 而且份量不少, 不過個加底就唔多值, 因為我見其他同事唔加底都係同我果碗差不多到最後我果碗就要45蚊, 覺得去南記食個酸辣小鍋米線會冇咁嬲

TakeAway