小妹今次係第一次來呢間上環店食lunch。從設計裝潢上,我覺得呢間店簡直無得輸。店外嘅擺設好外國style,好適合打卡;而店內光線充足,睇得出係室內設計特登利用自然光;加上,掛左好多唔同artist嘅畫作,令到成間cafe嘅環境好舒適,好似去左外國咁。同埋,又有好多foreigners拎住部電腦係度做嘢、吹水、讀書,所以長時間坐係間cafe度唔覺得好老尷,反而覺得好chill、好自由。等等!係咪覺得我咁奇怪講咁多環境呀,氛圍嘅嘢?咪就係因為佢地嘅午餐,我只能用一句話來形容,就是「當你食完之後,唔會諗起嘅味道」。不過我都有小小建議嘅,就係點炸雞(我唔記得影相)。佢地嘅炸粉漿撈左d香料落去,所以第一下食落去真係好刺激,我嘅味蕾都係滿滿嘅香辣味,再配上嗰醬(唔知咩醬,只係食到有rosemary嘅味),令到我成個口腔都徘徊住各種不知名香料的味道。that's why我覺得嗰炸雞真係係平淡嘅lunch之中嘅一大亮點。只係小妹都係覺得嗰味道比傳統韓式炸雞的話,複雜左小小,遮蓋左本身嗰d香料嘅風味。總括而言,小妹都係鍾意食嘢多dd~

等等!

總括而言,小妹都係鍾意食嘢多dd~

2022-01-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)