2018.1.18我當天在這上環糖心軒訂枱晚上7點半-8點4位,見這間酒樓從來未食過而家中的兩老又嫌貴,我就這晚帶家人去這間聚餐,我們已到樓下,我叫家人上去坐先,我在樓下便利店入錢八達通完就上去都不用十分鐘,我上到去有位女帶位剛行出來見到我就叫行入去就見到我家人坐嗰張枱,跟住我坐下見到枱上什麼都沒只得餐具同餐牌什麼都沒,(就是沒咸菜這類小食)跟住我就問家人點解咩都冇連茶都冇,就攞起餐牌諗住叫小食比佢哋他們就說不了,跟住只係茶就上枱了,咁我唯有同家人攞餐牌看要叫什麼餸,跟住女帶位幫我寫菜,還跟我說我叫的6両雞湯翅是得三碗,我照叫,叫她分四碗,兩老食飽了說要回家去洗手間,我叫他們走先,我跟弟弟慢慢食完叫埋單,跟住有位男像似經理因得他一個高大穿黑色西裝拿張單來給我簽。跟住我看清楚張單多了小食15元,跟住我問經理是什麼小食,他說是合桃小食,跟住我跟他說我沒有食過我唔會比,跟住佢去問清楚啲員工阿嬸,跟住我看到有一位瘦身黑色長頭髮紮馬尾的女上菜阿嬸同個經理說見到我枱有合桃,跟住個經理攞張單過嚟我處,我跟他說我冇食過你哋亦沒攞過嚟我係唔會俾錢的,我有影相可給他看因我連腐乳醬,自己位餐具擺設咁細微都有
因我連腐乳醬,自己位餐具擺設咁細微都有影,一係你看回閉路電視我有的是時間
跟住個經理又走去啲上菜阿嬸嗰度講,聽到個阿嬸說咁樣冇得坳個喎,因為他們的距離跟我隔一張枱所以我聽到,跟住經理攞去取消返$15換過張單俾我,我看清楚單是對我才刷卡離開。我心想,我上來食這餐都過1000使乜貪$15,最憎人屈我,
👉🏻👉🏿本來想第二日晚上再上去理論,因為我覺得好唔憤氣及比整場好幾個員工看住議論紛紛咁討論我們,令我整晚都睡不到,到天光。後來朋友叫我不要再上去,所以沒有再上去了。
在此請大家食家記住結賬前要查單
羊腩煲