2019-08-08 358 views
晏晝去完砌女,肚仔餓搵野食,一出高登就見到呢間野新開無耐乾乾淨淨,就入去會一會佢。係粉麵鋪黎講,呢間鋪既裝修唔錯,幾有心思揼本,感覺都算係有心去經營。鋪頭以瀨粉做賣點,計過數嗌set同散叫都差唔多,試新野當然係要乜都試下,最後叫左佢個大大碗鮮製瀨粉,會一會佢到底有幾咁大碗!黎到真係無違反商品說明條例,唔單止大碗,配菜都好足料。湯底方面,都唔算重口味,起碼我唔係好覺得頸渇先。 瀨粉方面, 條條都爽滑彈牙,雖然佢粗幼長短不一, 但係就係咁先反映到, 同傳統機啤出嚟有分別。我特登加咗鵝腸同炸雞翼, 鵝腸好乾淨冇異味, 呢個價錢呢個份量都算係咁, 炸雞翼就真係不得了, 極高質, 外脆內嫩, 不過食咗時要小心, 可能唔係繁忙時間啦, 即叫即炸, 差啲辣親, 真係好有罪惡感!