2021-03-26
1928 views
媽媽搬左去大角咀office返工,今晚做下孝順仔去陪食飯,係大角咀搵左呢間人氣私房菜餐廳,叫左幾個小菜食。格局幾靚裝修,好有傳統中菜館feel。茶位$8/位 ,餐牌選擇超多,仲有好多平時食唔到既菜式選擇 。.首先叫左個原盅老火湯飲,今晚既湯係「節瓜章魚煲豬骨$168 」,我想講2個人飲呢盅湯每人飲左成3碗有多,飲完個湯都飽晒😅建議大家起碼4個先叫😆講返個湯先,好足料又好味,用左南北杏 眉豆 章魚🐙煲豬骨,睇湯渣都知真係好重料,媽媽好滿意🤣仲話自己煲都差唔多價 。.食物方面就叫左半隻「麻辣口水走地雞$168」、「排骨煲仔飯$80」同「蒜蓉炒西蘭花$93 」,隻雞真係好不得了🤭 醬汁個味道好香有少少麻帶點辣辣的,雞方面我真心相信係走地雞,成隻雞不論雞髀雞胸位置都好嫩滑。本來擔心佢骨位有少少血,但原來呢個先係岩岩好,因為肉係完全無血👍🏻$168好抵食,廚師整得好出色。排骨煲仔飯個豉油係用自家製豉油😋甜得黎有陣香味,令到成個煲仔飯都昇華左,加上佢地用新鮮排骨😚同埋最緊要既煲仔飯飯焦🥰不過份量都係多,建議下次再黎4個人或再多d就會岩岩好😂.最後仲送左甜品俾我地食,呢餐媽咪食得好滿足,價錢亦唔貴,
最後仲送左甜品俾我地食,呢餐媽咪食得好滿足,價錢亦唔貴,下次好想黎試佢個煎堆😂😂