2022-07-23 18 views
関東酒場 14/7生活太忙,係要啲時間去鬆一鬆,同朋友飲番一兩杯!但如果你同我一樣,都唔鐘意去酒吧劈酒,又唔鐘意又嘈嘅環境,咁呢間日式居酒屋plus清酒放題就啱曬你!(仲有水果酒架!)今晚,一齊嚟「関東酒場」飲番杯啦!去到一睇嗰menu,已經比水果酒吸引住🤤楯野川子寶芒果酒🥭:好似飲咗成個芒果咁,口感濃厚🤤味道濃郁🤤冰冰甜甜咁~雖然係度數唔低嘅酒,但冇咩酒嘅味,對於女仔嚟講非常容易入口!真係一杯接一杯咁飲🤤🤤最後,我哋兩個人,續咗四次芒果酒💓 神開蜜柑酒:同上面嘅芒果酒相反,蜜柑酒好清爽,有少少似柑吉檸檬嘅味道!酒味相對會重啲啲~但都超級容易入口~食濟咗想清爽一下嘅你就好啱呢款酒!餐廳主打清酒放題,我哋又點可以唔試下清酒呢~宗政純米吟釀:易入口同幾清爽,仲有啲啲甜味~後勁唔算辛辣,但配關東煮一齊食又係另一番風味🤤九龍頭 逸品:呢款主打配關東煮食,同上面嗰款差唔多,後勁更加有陣水果味🤤呢兩款清酒都好岩配塔關東煮一齊食!飲啖關東煮嗰湯又飲啖清酒咁🤤清酒嘅味即刻變到好温柔🤤🤤呢嗰循環係會上癮嘅~關東煮🍢:我哋嘅關東煮有大條又吸滿湯汁嘅韓式魚糕串🤤、彈牙爽口又長嘅魷魚串🦑、入面舊麻薯好qq嘅吸
関東酒場 14/7

今晚,一齊嚟「関東酒場」飲番杯啦!

去到一睇嗰menu,已經比水果酒吸引住🤤

餐廳主打清酒放題,我哋又點可以唔試下清酒呢~

呢兩款清酒都好岩配塔關東煮一齊食!

關東煮🍢:我哋嘅關東煮有大條又吸滿湯汁嘅韓式魚糕串🤤、彈牙爽口又長嘅魷魚串🦑、入面舊麻薯好qq嘅吸湯汁福袋同一條筋都沒有滑一滑嘅日本蘿蔔🤤重點係嗰湯底好好飲,清而不淡,濃而不咸🤤🤤好啱飲酒前暖下嗰胃先~關東煮🍢一定要試!

日本長州雞胸脆骨:長長一串,有少少炭燒嘅風味~雖然係雞胸,但肉質有咬口得嚟又幾嫩滑🤤

壽喜燒牛肉鍋🥩:壽喜燒牛肉配蛋液簡直係最最最好味嘅組合!仲加埋間中飲兩三啖清酒解下肉味又再食過真係有種幸福既感覺💓除咗牛肉好食,蔬菜🥬都好新鮮~

呢嗰鍋都幾推薦!

Anyway,呢間奧運站一出行5分鐘就到嘅餐廳真係好好好正💓除咗嘢食好食同酒好飲之外,成間餐廳嘅佈局同氛圍都好舒服同relax~
就今晚收工去chill chill啦~
2022-07-14
Type of Meal