S
2021-08-22 254 views
餐廳時間安排本身我哋book咗7:00,目的唔係為咗睇表演,純粹去食餐飯,7:00去到出面一大條長龍,等咗一段時間先入到去,我哋叫完嘢食,嘢食黎到,已經7:50,8:00餐廳同事走嚟同人講last order😅本身話9:00有live band表演,由於表演嘅時候全部食客不能夠食嘢同飲嘢,所以9:00前要食完收好晒杯碟,點知8:15表演嗰隊band有個人走出嚟開咪同所有食客講,話想唱多幾首歌,所以”建議”我哋早15分鐘完。其實,餐飯都成千蚊,我切塊扒都要時間,飲嘢都要時間,要我早15分鐘食完飲完其實都真係差好遠,要滾水淥腳咁食,本人表示不解,你想唱多隻歌唔關我事架,我俾錢食餐飯,係去enjoy食物,唔係俾錢你唱歌,點解要將你想唱多隻歌建築喺人哋痛苦身上?平日返工食飯已經趕,而家weekend想慢慢食餐飯都俾你催,其實你”建議”人食快啲俾你唱多啲歌,其實即係比緊pressure人。餐廳負責人俾佢提出呢個咁嘅要求其實係完全唔應該,點解唔係佢隨時ready,見到所有人提早食完嘅話,佢就即刻提早演出呢?再唔係,你咪原定時間演出,遲少少完囉。不過個人建議,你咁鍾意唱,不如自己開個演唱會唱飽佢會好
餐廳時間安排

其實,餐飯都成千蚊,我切塊扒都要時間,飲嘢都要時間,要我早15分鐘食完飲完其實都真係差好遠,要滾水淥腳咁食,本人表示不解,你想唱多隻歌唔關我事架,我俾錢食餐飯,係去enjoy食物,唔係俾錢你唱歌,點解要將你想唱多隻歌建築喺人哋痛苦身上?平日返工食飯已經趕,而家weekend想慢慢食餐飯都俾你催,其實你”建議”人食快啲俾你唱多啲歌,其實即係比緊pressure人。餐廳負責人俾佢提出呢個咁嘅要求其實係完全唔應該,點解唔係佢隨時ready,見到所有人提早食完嘅話,佢就即刻提早演出呢?再唔係,你咪原定時間演出,遲少少完囉。不過個人建議,你咁鍾意唱,不如自己開個演唱會唱飽佢會好啲。。

餐廳食物質素
睇完食評叫咗個8oz牛扒,加個魚,tiramisu,1杯cocktail加1杯mocktail
1.牛扒望落去以為好厚,原來只係錯覺,最厚嘅嗰個位,成舊都係脂肪,根本唔食得。同埋呢件牛扒真係有8oz?塊牛扒食得落肚嘅肉位大概只有0.5cm厚,我曾經食過尖沙咀某社企,人哋餐牌都係話8oz,但人哋塊扒一樣大細,但有起碼1.5cm厚,一係就係社企大贈送,一係就係呢間嘢偷工減料

(附上下面對比圖:某尖沙咀社企8oz牛扒)

2.個魚只能夠講好失望,肉質唔好食,連埋配菜食都唔好食,又乾,真心建議不如take this item off the menu算

3.個tiramisu講起就嬲,$148,叫嘅時候以為咁貴,個份量一定大過平時好多,或者味道世界頂尖,無人能及。點知原來得一個人份量,味道係正常,個cheese打得唔太杰,口感ok,但唔美觀,冇賣相,唔好意思,完全唔值呢個價,完全係rip off,個人認為咁嘅份量咁嘅質素,只係值$60-70,完全唔值得叫,令我有種俾人呃,俾人rip off嘅感覺,真係好失望

4. 杯cocktail 亦都好細杯,應該係平時嘅6-7成份量,同埋太甜

餐廳場地及服務
裝修ok,有個大電視賣下嘢食廣告,幫啲band賣下廣告,啲廣告係美觀,睇得出有心機整,每張圖嘅設計都consistent。服務上ok,一揾同事好快就會幫手,都好有禮貌。坐位上,如果你好彩有得坐圓枱,會坐得幾舒服,但如果坐二人枱,張枱會太細,唔係好夠擺嘢食,有少少壓迫感。唔知係場地音響問題,定係live band問題,live band表演嘅時候,每一句我淨係聽到一兩隻字,背景音樂同樂器好大聲,唔知佢唱乜,基本上淨係聽到佢喺度叫,其實真係唔係好enjoy到。

總結:以後唔會再夜晚去食,晏晝去食個tea好食好多,食tea性價比會好好多。夜晚去比咁嘅價錢食,應該有好多其他西餐廳食物質素/份量比呢間更加好,所以夜晚唔會再揀呢間,not worth it
2021-08-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$550 (Dinner)