2018-10-30 33 views
去奧運搵食,除咗可以去奧海城,仲可以去博文街,呢條街都有唔少餐廳🤓呢間座落係街口既白橙泰國餐廳,夠曬光猛一定唔會走漏眼,晚飯時間大半間滿座,最吸引既大概係一至五每日有唔同既一蚊優惠💰👁‍🗨 黃咖喱雞(6.5/10)💲1嗰日星期四有一蚊既黃咖喱雞🐥呢度係用甜咖喱,所以無咩辣味,略嫌比較稀身,唔夠香濃惹味,但雞都尚算嫩滑,配有薯仔紅蘿蔔🥕個人認為咖喱有改進空間,不過雞同配料質素正常,一蚊黎講可以接受😎👁‍🗨 鐵板蠔仔蛋(7/10)💲89蠔仔蛋係放左係鐵板度,上檯仲聽到鐵板既吱吱聲,入口熱辣辣🔥蠔仔肥美飽滿,而且份量適中,蛋都夠嫩滑,邊位有微微焦香味,底下墊有大量芽菜😍👁‍🗨 椰青焗海鮮飯(6.5/10)💲99食落都真係啖啖椰絲同椰子肉,仲有陣陣椰奶既味道🥥海鮮方面有蝦、魷魚、青口,但係配料份量多返啲會更好,反而飯既份量好多,兩個人都食唔曬,不過啲飯既質感會比較黏身🍚👁‍🗨 芒果冰特飲(7/10)💲34見到有芒果肉,芒果味重得黎唔假,加上啲冰打得細滑,唔會粒粒冰既感覺😋🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 黃咖喱雞(6.5/10)💲1

👁‍🗨 鐵板蠔仔蛋(7/10)💲89

👁‍🗨 椰青焗海鮮飯(6.5/10)💲99

👁‍🗨 芒果冰特飲(7/10)💲34

🔛 整體評分(7/10)