2018-05-15
之前試過佢嘅晚餐Secret menu ,已經食得出廚師Tony好有熱誠好有heart 仲好有創意餐廳賣點係用天然食材泡製令人驚喜的創意美食。但係最近睇報導得知佢被食環處告佢擺街 (但其實佢攞2張枱一d都唔阻街,仲要嗰個位人流不算多 不是大街大巷🙄)Anyway,政府做事你是無法想像的。因此佢而家只可以利用bar枱位置server 少量客人,要食一定要預早book。為生存只好轉型做埋午餐 主要做外賣,仲有好靚嘅少女風甜品,影相呃like一流。今日去試左佢個午餐 選擇有幾個 沙律、意粉、飯、韓式米紙卷,仲有其他少食,佢個午餐menu每星期會轉款。叫左個XO醬雞肉炒飯,XO醬有少少辣 好惹味,加左西蘭花雞肉份量亦不少,飯都算乾身粒粒分明,面頭再加d魚鬆更香口 好味重緊要係少油少鹽無味精 食完唔會囗渴👍🏻全部即叫即製 需要有少少耐性 但其實我都只係等左5-10分鐘佢有幾款自家製特飲 賣相好靚 我揀左鮮果茶原價$40跟餐叫只需$20,用5款鮮果製成橙、菠蘿、火龍果、西瓜、熱情果,佢會轉款 視乎買到咩生果,鮮果茶好清甜完全無加糖,亦無冰但係好夠凍,生果好新鮮,比起果d所謂人氣果茶店浸糖嘅水果好假
餐廳賣點係用天然食材泡製令人驚喜的創意美食。
佢有幾款自家製特飲 賣相好靚 我揀左鮮果茶原價$40跟餐叫只需$20,用5款鮮果製成橙、菠蘿、火龍果、西瓜、熱情果,佢會轉款 視乎買到咩生果,鮮果茶好清甜完全無加糖,亦無冰但係好夠凍,生果好新鮮,比起果d所謂人氣果茶店浸糖嘅水果好假嘅甜味 好一百倍,既然比同等價錢去排曬隊買一杯機械式嘅糖水,倒不如買一杯有生命又健康嘅真•水果茶
$45食到一個有誠意一啲都唔hea嘅午餐 加多$20仲有真正嘅水果茶真係物超所值
XO醬雞肉炒飯、鮮果茶