2021-10-06 302 views
6點收工之後諗住去附近解決下晚餐,見到呢間野嘅menu好吸引就入左去當時餐廳內客人唔多,得五六張台有人,入到去職員問我地拎左籌未先知原來咁空都要拎左籌先入得,ok無問題咁咪拎咯入到去諗左好耐最後嗌左個照燒雞扒咖喱蛋包飯、雜扒餐配蒜蓉汁同埋黑松露雞蛋仔照燒雞扒咖喱蛋包飯:1.咖哩同銀咖哩差唔多,價錢貴過銀咖哩2.雞扒完全同照燒無關而且雞髀肉都整到好鞋雜扒餐配蒜蓉汁:1.成份鐵板最好食嘅係蒜蓉汁,其次係炸蝦2.炸蝦好脆好香,但淋左蒜蓉汁就會即刻變軟所以要快d食3.牛扒嘅size細過手掌心,厚度薄過iphone 12 pro max仲要煎燶左,好撚鞋4.豬扒嫩過牛扒5.雞扒鞋口,仲要係雞髀肉黑松露雞蛋仔:1.一餅雞蛋仔舖平放左芝士、三色椒、蘑菇同埋黑松露醬2.入口會覺得似食緊pizza,但嚼到最後係甜嘅3.料同雞蛋仔完全唔夾,純粹呃傻仔食,係黑暗料理界有一席地位

照燒雞扒咖喱蛋包飯:
1.咖哩同銀咖哩差唔多,價錢貴過銀咖哩