2018-01-13 1028 views
最近同好朋友發現大埔原來都幾多好野食,之前經過幾次都未有緣份嘗試呢間串燒店,但到今日,緣份到了。由於沒有做太多資料搜集,所以第一round都係叫啲自己有興趣既又大路既野食。無雞不歡的我們,好快就揀左雞軟骨串,雞腎串同埋日式雞皮串。仲有我最中意食既粥,見佢個star war花蟹海鮮粥都幾吸引,價錢又唔算好貴,即管就試下。朋友覺得需要食啲菜,就叫左個原隻燒茄子,不過價錢偏貴。食完第一round唔太夠候,上openrice睇下大家有咩推介,之後再叫左個初戀芝士撞棍,同啲燒菠蘿韮菜等大路野,最後食下食下都幾飽。可能今日係星期四,店內不算多人,上菜速度也很快,如果下次經過大埔,都可以再試一下

無雞不歡的我們,好快就揀左雞軟骨串,雞腎串同埋日式雞皮串。

朋友覺得需要食啲菜,就叫左個原隻燒茄子,不過價錢偏貴。

日式雞皮串
初戀芝士撞棍
韮菜
菠蘿,一口羊
2018-01-11
$150 (Dinner)
雞腎墨魚咀雞軟骨
Star  war花蟹海鮮粥