2017-05-24 62 views
嗰日同朋友聚會,見到呢間餐廳環境唔錯,就入咗去坐。一入門口嗰度有好大個酒櫃,好有feel。可能因為嗰時下午茶時間就完所以個場冇乜人,坐得好舒服!仲有播我最鍾意既Aga!!!情調100分!老實講,以呢間餐廳食物嘅質素,下午茶真係相當抵食,推介!!!首先係個Carbonara,意粉煮得剛剛好,係我最鍾意嘅質感,唔會過分軟身,係有咬口嗰隻。嗰汁都煮得好濃,如果鍾意食Carbonara嘅朋友,一定要試下!另一款主菜煙三文魚窩夫都幾特別。窩夫本身就係甜甜地架啦,但加埋煙三文魚偏鹹嘅味道,居然出奇地夾!仲有個蛋沙律唔係好似平時嗰啲淨係撈沙律汁,有啲好特別嘅味道我估係撈左少少Wasabi,加埋個Benedict egg真係好好食,係清新之選!叫咗兩個主菜見佢哋都咁出色,就同朋友決定叫埋甜品^^朋友叫咗心太軟伴雪糕,佢話冷熱交融好正。我就唔鍾意食咁甜所以就叫左檸檬撻,酸得黎唔會太酸,味道岩岩好!總括而言,呢間餐廳既下午茶性價比真係十分高!推薦大家去!^^