Restaurant: Uchi Coffee
Terms & Details:
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1 dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
2024-03-30 347 views
$350 食左一肚氣,伏!認真Black List! 本身想搵間Cafe Chill 下,坐低無耐。開OP 諗住睇下有咩必食,待應呀姐巳經態度麻麻催人落單。 -比人催落單無耐,就叫我地讓坐比老人家坐台,轉我地去tatami。配合左但全程屈埋隻腳係超唔好坐-我地叫左Full Set,飲品,主食,甜品-但主食未食到一半,我估食左15-20mins 左右侍應呀姐老遠,樣都見唔到,隔幾個身位咁狂叫"小姐",其實唔知佢叫緊邊個,但原來係同我地講野,巳經催我地上甜品-咁我順便唔該佢幫手斟杯水但可能因為飲水係extra service 啦,阿姐態度勁劣,其中一杯特登斟到臨界點仲要瀉-走果陣問點解要比氣客人受,例如水斟到瀉?呀姐答: 因為我覺得你好頸渴,所以斟滿啲-服務態度,極!惡!劣!聽到都激氣!-講翻食物,Menu 老闆有用心設計,裝修都係比人Chill 的感覺,有理由相信佢嘅原意唔係一間快餐趕客店。-Menu 由獨立飯類/ 冷熱烏龍麵等比人逐樣選擇,但沒圖,例如貓飯係聽都未聽過。 要研究點嗌自己想吃嘅食物真係要d 時間(當然趕客呀姐就係咁催~) -食物質素嚟講,今次叫左"貓飯" , 烏龍麵貓飯$
$350 食左一肚氣,伏!認真Black List!

我地叫左Full Set,飲品,主食,甜品
但主食未食到一半,我估食左15-20mins 左右
巳經催我地上甜品
咁我順便唔該佢幫手斟杯水
但可能因為飲水係extra service 啦,
阿姐態度勁劣,其中一杯特登斟到臨界點仲要瀉

走果陣問點解要比氣客人受,例如水斟到瀉?
呀姐答: 因為我覺得你好頸渴,所以斟滿啲
服務態度,極!惡!劣!聽到都激氣!
講翻食物,Menu 老闆有用心設計,
要研究點嗌自己想吃嘅食物真係要d 時間
(當然趕客呀姐就係咁催~)
食物質素嚟講,今次叫左"貓飯" , 烏龍麵
貓飯$25 只係一個白飯上面放一啲飯素
烏龍面就係一個普通烏龍麵$40
性價比低,但唔係快餐店收呢個價錢都明白
(雖然無叫,Menu 見到溫泉蛋收$25/隻,鑲金價)

小食木魚花玉子燒,細條到好似營養不良

主食南蠻炸雞不過不失正常味,
但packing 野都好難煮得難食

唯一係d 碗碟ok,打卡able

飲品抹茶牛乳有拉花,呢個比pass

重點來了,甜品
草莓奶油戚風蛋糕$58
戚風蛋糕質地好似普通麵包鋪雞蛋糕咁嘅質素
味道非常一般

甜梨荔枝窩夫$55
賣相其實唔錯,生果都鮮甜
不過窩夫唔係即焗,所以係淋嘅

總括黎講,呢間係文青風外表包裝的快餐店
唔好諗住慢活黎享受,食物性價比低,服務劣
真心可以唔洗試