2021-10-04 107 views
今日特登book左枱,對住尖沙咀海景High tea!餐廳環境清新樓底很高,而且對着尖沙咀海景環境10分寫意。特色三層下午茶598兩個人價錢合理。呢個Tea set超靚!餐廳好有心思每一個客人的tea set嘅花花裝飾都係唔同嘅。靚到唔捨得食!淨係打卡都抵呀。下層有香濃咖喱雜菜批,大蝦多士,芝士烤雞肉酥盒,龍蝦奶油多士,松葉蟹墨西哥薄餅同鬆餅等等!我最鍾意嘅就係大蝦多士同烤雞肉酥盒。多士底鬆脆配上大蝦嘅鮮甜非常滋味。雞肉酥盒外皮鬆脆,雞肉配上芝士味道香濃識落又唔膩口。上層嘅甜品有檸檬撻,抹茶蛋糕,柚子芝士蛋糕,酒冧朱古力同迷你雙黃白蓮蓉月餅。月餅應該係餐廳想應下節! 我最鍾意佢個有子芝士蛋糕,蛋糕軟滑食落去有柚子清香,一啲都唔膩,值得推介。鍾意食朱古力嘅人應該都會鍾意呢個酒冧朱古力!朱古力裏面係甜酒味道容易入口。而且最特別嘅係如果餐牌有寫refill嘅食物,係真係可以無限refill!真係一個好好同閨蜜聚會嘅好地方。