2018-02-06
[ The Base ] 係我喺觀塘返工日子其中一間常去嘅餐廳,成日黎嘅原因,係因為佢食物嘅水準係一直keep得好好,甚至係不斷喺度進步!同埋食物嘅味道會大比你驚喜🤩記得有一次,食一個「蒲燒柚子比目魚滑蛋飯。糖醋木耳」初初覺得,兩樣嘢好似完全唔夾,不過通常我對啲古古怪怪嘅配搭,係會有種想嘗試嘅精神😆 結果都真係給我一個驚喜 - 賣相好靚好精緻!食落去真係好似喺日本餐廳食緊燒比目魚咁好味,又唔腥,魚肉一啲都唔’鞋’,係好嫩滑個種,我會比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!不過由於佢menu 定期會轉,如果食唔到呢個,我就會食「雙層芝士大啡菇漢堡。法式燴野菜配薯格」,素Burger 到處都有,不過要令到呢一樣野好食,其實好在乎佢嘅汁同埋配料!😋 仲有不得不讚佢嘅薯格,我食過唔止一次,佢嘅薯格都係有脆又熱,絕對唔係俾啲’林’晒同過晒氣嘅比客人食。所以每次我都好期待佢轉menu 之後去試佢嘅新野!♥️
所以每次我都好期待佢轉menu 之後去試佢嘅新野!♥️